Press "Enter" to skip to content

Tinklaraščio nėštukė: 18-ta savaitė – bumbsėjimo metas

Toliau rašo mama Agnė:

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

nestuke-pilvas

Po paskutiniojo įrašo praėjo mėnuo… kupinas laukimo. Pirmieji mažylio judesiai – neapsakomas jausmas būsimajai mamai. Kol kas jie dar tik primena drugelio sparnų plazdėjimą ar lengvą lengvą vos vos jaučiamą bumsėjimą. Besilaukiant, nors ir trečiojo mažylio, pirmieji judesiukai nėra taip lengvai atpažįstami, čia vienu metu džiaugies, čia pagalvoji, kad galbūt žarnynas klaidina. Bet su kiekviena diena tie judesiai stiprės ir manau jau po savaitės ar kelių drąsiai galėsiu pasakyti „Taip mano žirniukas spardosi“.
Praeitą savaitę buvo paskirtas echoskopijos tyrimas poliklinikoje. Gydytoja apžiūrėjo išmatavo, patvirtino, kad mažylis sveikas, širdutė plaka, labai judrus. Pagal atliktus matavimus išsivystymas atitinka 17 sav. Ir po šio vizito gavome mažylio nuotraukėlę, kurią būtinai įdėsime į jau pradėtą albumą.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vaisius yra apie  16 cm ir 135 g.
Mamai savijauta jau turėtų pradėti gerėti, padaugėja energijos. Antrasis trimestras apskritai labai geras laikas – pilvelis dar nelabai didelis, nors drabužiai jau darosi ankštoki, ir jau nebekamuoja pirmųjų savaičių bėdos. Kai kurioms mamoms gali padidėti odos pigmentacija. Apetitas pagerėja. Per antrąjį trimestrą priaugama maždaug 60 procentų svorio (maždaug 5-7 kg). Mamytė jau jaučia vaikučio judesius, jeigu tai ne pirmas vaikelis arba yra jautresnė, jei pirmas vaikelis – tai pajus truputį vėliau, dar po poros savaičių.
Labai malonus jausmas tas bumsėjimas… Aukite sveiki toliau.

One Comment

  1. Lilija Lilija 2009 07 17

    Agne,sveikatėlės tau ir kuo mažiau nuovargio.

Comments are closed.