Press "Enter" to skip to content

Tinklaraščio naujagimiai: Neda – trečiasis mėnuo

Toliau tęsiame tinklaraščio naujagimių projektą. Nedutei jau trys mėnesiai. Kaip ji auga mintimis dalinasi mama Neringa, štai jos laiškas:

Neda1
Štai sulaukėme trečiojo mėnesiuko. Labai greit jis mums čia prabėgo. Didžiausias atradimas, aišku savosios rankytės, nu taip skanu, taip gardu ir dar gražu, kad vakare ir dieną, ir ryte mes dairomės ragaujam ir stebim, kilnojam jas. Taip smagu stebėti iš šono Nedutę, kai ji rankytes tyrinėja taip susikaupusi. Daug daug guvesnė, žaismingesnė, aktyvesnė tapo. Miegelis pats saldžiausias lauke, bet prabudusi jau mielai žaidžia. Patinka ir barškučiai, ir stebėti save veidrodyje ir nusišypsoti sau.Bet pats mylimiausiais žaislas – sesytė.Viltė jai visus žaislus neša parodyti, barškina. Dabar ir vyresnioji laiminga, kad Nedutė stebi ją šypsosi. Viltė irgi turi savo lėlę Nedutę, tai dvi Nedutės namie. Kartą suvirkus Nedutei, Viltė sako: „Eik, tavo vaikas verkia, mano tai ramiai miega”. Tai tiek juokiausi :) O didžiausias atradimas, tai akvariumas namie – šviesos ir žuvyčių judėjimas puikiai ramina, labai patinka stebėti. Jau gulėti nelabai mes norim: prašosi ant rankų, mėgsta stebėti viską.

neda2
Mėnesio topas – šypsena šypsena šypsena!!!  Visur ir visada, nors ji tikrai rimtuoliškų bruožų, bet šypsosi daug. Bet tik tada, kai fotoaparato nėra – kai jis tik pas mane bandau įamžinti niekaip nesišypso, todėl su šypsena nuotraukėlių labai nedaug. Be galo patinka maudytis, todėl kas vakarą mes ir maudomės. Be galo mėgstam keliauti į laukutį. Atrodo jau ir supranta – kai tik  įeinam į laiptinę iškart dairosi, nurimsta. O kokie gražūs vasariniai medžių lapai, kai vėjas juos krutina, taip smagu stebėti juos! Ir jau nori sėdėti, labai riečiasi stengiasi tik, kad nesigauna niekaip. Gerai, kad nesigauna. Ant rankų paimta irgi riečiasi. Labai patinka būti nešiojamai. Vakare mes leidžiam laiką ant rankų dairomės, stebim ir šypsomės. Kartais vis dar papučia pilvelį. Patinka klausytis muzikos, ją išgirdus seka iš kur čia sklinda tokie garsai, bandom griebti žaisliukus, tik dar palaikius jie iškrenta iš rankyčių. Vieną dieną labai tyrinėjo mamytės nosytę, veidą, tiek liečia,gnaibo :) Ant pilvo gulėti nepatinka, bet nešioti pasiguldžius ant pilvelio ir išrietus galvelę, tai jau čia rojus – galėtų visą dieną taip ją mamytė ir tėtukas pranešioti. Išmokom labai gražiai čepsėti: taip dėliojam lūpas, kad gražu žiūrėti. Šį mėnesiuką mama atrado nuostabų dalyką, kurio visada labai svajojo ir troško, pas Nedutę, kai šypsosi yra duobutė vienam žanduke, tai man taip gražu. Kiekvieną mėnesiadienį pažymim pyrago valgymu ir su juo nufotografavimu, įdomu bus stebėti, kai šalia pyragų keisis Nedutė per metus. Šį mėnesiuką sveikinom tėvelį su tėvelio diena.

neda3
Taip pat Nedutė visai gerai pakelia keliones, nes mėgstam tai šen tai ten nuvažiuoti. Šį mėnesiuką aplankėm Trakus, kaime senelius.  Augam augam, iš tikro net nesitiki, kad taip greit, jau daug rūbelių iš spintos lentynų iškeliavo į maišą, kartu labai smagu, kad auga – bet kartu truputėlį liūdna tokius mažučiukus rūbelius jau padėti, ech sustok akimirka žavinga….

Labai dėkojame mamai Neringai. Gražiai augat, šaunuolė Nedutė! Iki kitų susitikimų.