Press "Enter" to skip to content

Tinklaraščio naujagimiai: Neda – penktas mėnuo

Mūsų tinklaraščio mergytei Nedutei jau penki mėnesiai. Kaip jai sekasi augti, pasakoja mama Neringa:

Štai ateina jau ir penktasis mėnesiukas. Vasara, kaip smagu, daug laiko galime praleisti gamtoje, išvykose, kelionėse. Kai Nedutei buvo 4,5 mėnesio svėrė 8200 g ir 68 cm. Gavo truputį pavėluotai skiepuką, nes mūsų daktarytė atostogavo.
IMG_0037
Šis mėnuo buvo turiningas,veiklus. Mama nenusėdinti namuos, tai ir dukrytės tokios. Nedutė jau dalyvavo pirmą kartą vestuvėse. Buvo pati jauniausia viešnia, todėl daugelis kalbino, mylavo, stengėsi pakibinti. Visą puotą mergytė ištvėrė puikiai, nors ir karšta buvo. Prisišokom, prisibendravom ir prisilingavom.
090806-10 144
Maitinamės mamytės pieneliu ir dar ragauti kito maistelio nežadame. Nedutė ištisai šypsosi, juokiasi balsu, ypatingai sesei. Labai šauniai žaidžia su žaisliukais, bet geriausias žaislas yra sesė, kuri labai rūpinasi Nedute, bėga ir bėga pažiūrėti jos. Buvo Viltė išvykusi keletui dienų pas močiutę, į kaimą, tai parvežė ją miegančią vėlai. Tik pramerkusi akis, 4.30, atbėgo pas mus ir,pamačiusi sesę puolė į glėbį. Nedutė kaip tik tuo metu valgė pienelį, tai nei valgyti nereikėjo, balsu pradėjo juoktis, pamačiusi sesę. Širdis mano dainavo, nors aišku žinau, kad bus visko.
090806-10 303
Buvo ir nelaimė nutikus. Neįsivazduoju kaip, bet pas Nedutę akytėse pamačiau žalią juostelę. Tai buvo krapas, bet kaip jis ten atsidūrė neįsivazduoju. Bandėm su vyru išimti, tai baimės pilnos kelnės ir man, ir jam. O Nedutė užmigo, tai visa laimė, kad prabudus, tas krapas jau buvo išėjęs iš akytės. Bet strioko turėjom ohoho!

Su draugais buvom botanikos sode. Nedutei kaip patiko uostinėti gėlytes, sesei smagu buvo lakstyti su draugu. Šį mėnesiuką Nedutė pamatė pirmą kartelį jūrą. Tas pušų kvapas labai vilioja. Tik jūra buvo be bangų ir labai rami. Aplankėm net du vandens parkus-Druskininkų ir Vichy. Nedutė nesimaudė, bet sesei ir tėveliams tai rojus buvo. Aplankėme ir Trakų pilį, Raudonvario pilį.  Išvykos į gamtą tapo vasaros tradicija. Labai smagu mums joje. Nedutė mūsų rankinukas, ištisai ant rankų – gulėti jau vežimaityje labai nenori, nori arba sėdėti, arba turiu nešioti. Raumenis mama auginasi nemažus.
090813 090
Nors labai sėdasi, bet pati dar neatsisėda, tik su mamos pagalba, nors sėdėti dar mums ir anksti. O ir nemiegaliukė mūsų visai, aktyvistė ( į mamą), miegoti visai nenori. Vieną dieną buvo, kad per visą dienelę miegojo tik 40 min su pertraukomis. Nėra buvę,kad išmiegotų dvi valandas ji – pusvalandis ar keturiasdešimt minučių ir keliamės. Tiesa, po skiepo, mergina miegojo – kaip lūžo vakare, tai per visą naktį, tik atsikelia, pavalgo ir toliau miega. Nu ką, auginu aktyvistę. Ko norėti, kai tėveliai tokie!
090801 026

Aukite sveiki, daug mielų nuotykių ir smagių akimirkų. Ačiū mamai Neringai už nuotraukas ir pasakojimą.

One Comment

  1. Lilija Lilija 2009 08 20

    Kokia gražuolė ta mūsų Nedutė.Mūsų,nes kartu buvo labai laukiama ir dabar stebima,kaip auga.Jūsų džiaugsmai ir vargeliai taip pat ir mums labai rūpi.Aukite sveikos.

Comments are closed.