Press "Enter" to skip to content

Meduolinis namukas ir kiti Kalėdom kvepiantys dalykai

Photobucket

Namukas gavosi truputuką klišas, bet… juk svarbiausia procesas.

O čia mažutėlytė saldi lauktuvė, nes meduolių iškepėm tikrai daug:

Photobucket

Dar keletas pasiūlymų – trijų rūšių vieno kąsnio sumuštinukai:

Photobucket

Padaryti visai paprasta: iš duonos sausainių formelėmis išpjaustome figūrėles, tada apkepiname. Įdarai: baltas – paprastos pikantiškos salotos ir marinuoto agurkėlio riekelė, oranžinis – morkų salotos, o baltieji – lašišos suktinukai (jeigu kam įdomu, galėsiu aprašyti procesą).

Dar kepėme varškės ir mėsos pyragą, bet ir vėl liko be nuotraukų, tai nors receptą užrašysiu:

1  kg maltos mėsos, 400 g varškės, sauja krapų (dėjau šaldytus), prieskonių (pagal skonį druskos, pipirų), sūrio tarkuoto porą saujų, pora kiaušinių, pakelis bemielės šaldytos tešlos.

Mėsą, varškę, krapus, prieskonius ir kiaušinius suminkome. Tada suvyniojame paruoštą masę į bemielę tešlą, prieš tai apibarstę mėsą tarkuotu sūriu, ir kepame apie pusantros valandos 175 laipsnių orkaitėj. Skanaus! Kitą sykį tikrai tikrai nufotografuosiu, o dabar tik valgiusiųjų galiu paklaust, ar patiko :)

Tai tiek šiam savaitgaliui.

4 Comments

  1. Eglė Eglė 2009 12 21

    Mums patiko labai viskas. Tie užkandžiukai labai gražiai visų pirma atrodo, užtat ir valgosi dar skaniau;) Tavo firminis mėsos pyragas irgi liuksiškas. Namukas, laimei po tiek norinčių jį paragauti, dar gyvas;) O meduoliukai pasakiški!

  2. Lorca Lorca 2009 12 21

    Tikrai, meduolių kepimas labai smagus užsiėmimas:)

  3. Eitnė Eitnė 2009 12 21

    Džiaugiuos, kad patiko – prašom ir kitą sykį ;)

  4. […] kaip jūs, bet aš tai Kalėdų jau neįsivaizduoju be meduolinio namelio. Pernykštis pirmas blynas – neprisvilo, tad šiais metais meduolinį namelį ruošiuosi […]

Comments are closed.