Press "Enter" to skip to content

Kuo skalbti kūdikio rūbelius

Labai dažnai mamos klausia, kaip prižiūrėti kūdikio rūbelius, tai keletas patarimų:

  • pirmiausia reikia rinktis tuos  skalbimo miltelius ar skystą skalbimo priemonę, pažymėtą užrašu: „Skirta vaikams”, „Tinka jautriai, alergiškai odai” ar pan. Reiktų atidžiai paskaityti užrašus ant pakuočių. Kai kurie pediatrai rekomenduoja ūkinio muilo drožles. Kas geriau, rinktis  jums pačioms.
  • Vaikiškų rūbų nereikėtų skalauti minkštikliais. Juose gausu medžiagų, galinčių alergizuoti odelę. Venkite ir kitų skalbiklių, kuriuose yra kvapiųjų medžiagų, dažų.
  • Naujagimiams drabuželius reiktų išskalbti ir naujus – juose gali būti likę dažų likučių, dulkių.
  • Bent iki trejų metų kūdikio patalynę ir rūbus reiktų skalbti atskirai.
  • Jeigu kūdikis miega kartu su jumis bendroje lovoje – tai patalynę, maitinimo marškinėlius irgi geriau būtų skalbti ta pačia skalbimo priemone kaip ir kūdikio rūbelius.
  • Jei pastebėjote, kad aprengus ką tik išskalbtais rūbeliais, kūdikio odelė paraudo, ir įtariate, kad tai dėl skalbimo priemonės, tuoj pat mažylį perrenkite, o  skalbimo priemonę pakeiskite kita. Jei to nepadarysite – ilgainiui vaikui gali išsivystyti alerginis kontaktinis dermatitas ar kita odos liga.

Tikiuosi, kad šie paprasti patarimai bus naudingi.

2 Comments

  1. Asta Asta 2010 04 14

    Nelabai suprantu, kodėl kūdikio rūbus rekomenduojama skalbti atskirai nuo kitų šeimos narių rūbų. Juk po skalbimo visi rūbai yra švarūs. Sutinku, kad galbūt gali nudažyti kiti rūbai kūdikio rūbelius. O dar kas ? Pasigendu logiškų argumentų šiuo klausimu.. Ar nėra taip, kad iš didelio rašto išeinam iš krašto ? ..

    • Eitnė Eitnė 2010 04 15

      Ne todėl. Vaikas, kol mažiukas jis turi mažiau sąlyčio su aplinka. Suaugę turi galimybę turėti daugiau kontaktų, taigi ir tarša yra kitokia. Be to, Jūs teigiate, kad rūbai po skalbimo yra švarūs – ne visos bakterijos žūsta 30 laipsnių temperatūroje, taigi rūbai švarūs tik nuo dėmių. Plius, ne visi skalbia savo rūbus nesukeliančiais alergijos milteliais, naudoja visokių baliklių, dėmių išėmiklių, kvapiųjų medžiagų, kurios gali alergizuoti jautrią kūdikio odą. Taigi, manau nėra sudėtinga, kūdikio rūbelius išskalbti atskirai, juolab jų tikrai greitai susidaro visa skalbyklė.

Comments are closed.