Press "Enter" to skip to content

Kaip parinkti žaislus penkių-šešių mėnesių vaikams

IMG_1951

Taigi, pakalbėjus su Jorio bendraamžių mamomis, supratau, kad jau laikas parašyti apie žaislus ir žaidimus vaikiukams. Mėginam.

Visiškai aišku, kad penkių mėnesių mažylis viską, ką pačiupęs kišasi į burną. Taip jis tyrinėja pasaulį. Tikriausiai pastebėjote, kad vaikai labai mėgsta raktus, mobiliuosius telefonus ir kitokius buitinius daiktus. Siūlyčiau truputį susimąstyti – juk su raktais galima susižaloti.

Žaislai tokio amžiaus vaikams gaminami pagal labai griežtus reikalavimus bei standartus, nes dizaineriai turi atsižvelgti į visas įmanomai nutiksiančias problemas.

Pasak specialistų, penkių šešių mėnesių vaikams reiktų tokių žaislų, kuriuos nepavojinga  įsikišti į burną, kad  ja galėtų tyrinėti įvairias faktūras ir pajusti skirtumus, minkštų žaislų, kuriuos galima kramtyti ir atsikišusių formų, kad jas būtų galima sučiupti.

Pastebėjau, kad Joris dabar viską kiša į burną – ir kumštukus, ir žaislus, tinka net marškinių kampukai. Berniukas labai aktyviai mokosi aplinkos. Nešiojant nešynėje, jam patinka tyrinėti mano karolius.

Labai patinka žaislai, kur reikia kažką ištraukti, žaisliniai veidrodukai, traškantys, turintys įvairius paviršius. Dabar išmoko įsijunginėt lovos žaislą, kuris įsijungia sudavus per žaislą. Dar labai smagu spardyti viską, kas papuola prie kojų – nesvarbu tai žaislas, skarelė ar pagalvėlė.

Dar vienas žaidimas – išdėlioju įvairius daiktus, kad galėtų siekti. Svarbiausia, kad jie neišsprūstų, o tai labai supyksta.  Siekia įvairiose padėtyse – tiek atsigulęs ant pilvo, tiek atremtas į nedidelę pagalvėlę. Dabar, kai jau mokosi sėstis, į lovelę žaidžiant įdedu pagalvėlę, kad galva būtų aukščiau – tada turi galimybę dairytis po kambarį, kalbinti seses ir žaislus.

Na, kaip ir viskas. Svarbiausia bendrauti su vaiku, kad jaustųsi saugus ir mylimas.

One Comment

  1. Rankučių žaidimai Rankučių žaidimai 2010 07 11

    […] tam tikro amžiaus vaikų žaislus jau esu rašiusi nemažai – čia, ir čia, ir […]

Comments are closed.