IMG_1513

Vasara vis dažniau išveja nuo puodų į lauką, kartais sėdim parke ir pražiopsom pietus. Taigi, pradėjau ieškot, ko nors įdomesnio savo šeimynai – kad ir į lauką išsinešt būtų, ir valgyt patogu. Užtikau Dariaus Kairaičio blogą. Taigi, kibinų receptas pagal jį. Ten yra labai šauni instrukcija bei istorija. Tik pakeičiau kai kuriuos ingridientus – mes nenaudojam margarino – tai dėjau sviestą, vietoj sprandinės – nugarinės išpjovą, o Vegetos apskritai nevalgom – tai jos ir nedėjau. Taigi truputį modifikuotas receptas:

Tešla:
0,5 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
200 g sviesto
2 kiaušinių
100 g  grietinės (kokio ji riebumo nepasakysiu, nes parsivežėm iš močiutės)
žiupsnelio druskos

Įdarui reikia:
0,5 kg kiaulienos išpjovos (mano šeimyna nemėgsta riebiai, o čia ir taip užtenka riebalų)
2 nedidelių svogūnų
Šaukšto sviesto
maltų juodųjų pipirų
šlakelio šalto virinto vandens

Iš šito kiekio išeina 15 kibinų. Mažoji dukrelė klausė: „O kibinai – tai kepti kleckučiai?“

Skanaus!