Press "Enter" to skip to content

Idėja namams: dovanų pakavimas – malonus žaidimas be taisyklių

Photobucket

Nenumaldomai artėja puošnus metų laikas. Gal netrukus gamta pasidabins baltomis sniego pusnimis. O šiltas liepsnos šokis, namų židinyje, džiugins namiškius. Puošiasi ne tik gamta, namai, mes, bet… ir švenčių dovanos. Dovana mielesnė, įdomesnė, jei sumaniai įpakuota. Paslaptis visad pažadina smalsumą.
Įpakuoti nebūtinai reiškia paslėpti, uždengti. Daiktą galima papuošti, paryškinti vieną ar kitą jo savybę, ypatumą. Toks akcentavimas gali būti ne mažiau įspūdingas nei spalvoto popieriaus įpakavimas ar 101 kaspinėlis.
Galbūt yra keletas estetinių įpakavimo taisyklių, bet… tai taip pat yra nerašytos taisyklės ir jų nebūtina laikytis. Svarbiausia – fantazija.
Įpakavimo temą pradėkime nuo saugojimo.
Eko pakavimas
Pakavimas gali būti ir ekonomiškas, ir ekologiškas. Nuo ko pradėti? Nuoširdžiai apsižvalgykite po namus. Sakau „nuoširdžiai“, nes tikiu, jog tikrai rasite vieną ar kitą nebereikalingą pakuotę, kurią galima apvilkti, papuošti ir panaudoti kaip pakavimo priemonę.
Atlikęs vyno, alaus butelys gali būti įpakavimas čekiui, pinigams, atvirukui – linkėjimas nuo pirato, ar žavios undinėlės.
Popieriumi, audiniu, kailiu, siūlais dekoruota degtukų dėžutė – mažai, smulkiai dovanėlei (pvz., juvelyrikai), duonos skyriuje rudas, popierinis maišelis gali virsti smagiu gyvūnu. Gal dovanosite skraistę, šaliką? Panaudokite furioshiki techniką ir bus puikus sprendimas.
Stalčiuje besiilsinti šokdynė gali atstoti juostelę, kuria galima papuošti dovaną. Keleriopa nauda – sutvirtinimas dovanai, vaikystės sentimentai, o gal net smagus sporto naudos priminimas.
Taip pat galite panaudoti savos gamybos popierių, kuris gali kvepėti cinamonu, vanilinu ar kt. Gal turite likusių komiksų, žurnalų, žemėlapių, plakatų, reklaminių bukletų? Jie taip pat geras, kitoks eko sprendimas.
Mamos, močiutės spintoje galite rasti audinių atraižų, keletą sagų, siūlų?… Puiki proga prisiminti mokykloje įgytus siuvimo, siuvinėjimo, mezgimo įgūdžius. Rezultatas maloniai nudžiugins, tikėkite.
P.S. Šiuo atveju pakako kelių paprasto piešimo popieriaus lapų, spalvotų pieštukų, klijų, pelėkautų (lobis iš sandėliuko).
Šmaikšti dovana skirta Zitai, kuri bijo peliukų.
Bus daugiau…

2 Comments

Comments are closed.