Press "Enter" to skip to content

Atviras laiškas kolegoms

Šiandien buvau nustebinta – pasirodo turinys, kurį kuriu šitame bloge, yra įdomus ne tik mums ir mūsų skaitytojams. Mumis susidomėjo portalas penktadieniorytas.lt . Nesiklausę manęs, nukopijavo ištisai visą tinklaraštį be nuorodų. Aš tikrai nesu šio (aukščiau minėto) tinklalapio autorė – niekas manęs neprašė jiems rašyti. Ir visai nenoriu būti patraukliu turiniu reklamai pritraukti. Būčiau ir šito nerašius, bet tinklalapyje nėra jokių kontaktų, kad galėčiau parašyti tiesiogiai, o jie vis tiek viską perspausdina. Manau, tą patį pasakytų ir kitų tinklaraščių autoriai, perpublikuoti čia.

Siūlau ieškoti savo idėjų. Ir vagiant mintis, nors būti tiek drąsiems, kad įdėtumėte savo kontaktus. Su pagarba, Ilona-Eitnė

Delamode Baltics UAB kontaktai

 

14 Comments

  1. Dali.us Dali.us 2009 12 16

    Kas juokingiausia – jie kopina viska automatiskai. Perkopino net įraša kad jie iš tavęs turinį vagia. Be to jie kopina ne tik tavo, bet ir dar kruvos tinklarastininkų turinį (daug matytu įrašų iš blogeriai.net)

    Teoriskai gali kriptis į domeno savininką:
    Užsakovo inicialai L.K.
    El. pašto adresas linas@penktadieniorytas.lt

    Bet nemanau kad padės. adresas panašus į netikrą.

    Gali kreiptis i kontora, kuri registravo ju adresą (ir galbūt hostina puslapį)

    Juridinio asmens pavadinimas UAB „Interneto vizija”
    Kontaktinis asmuo IV Hostmaster
    Adresas J. Kubiliaus g. 6, Vilnius, 08234, lt
    El. pašto adresas hostmaster@iv.lt
    Telefono numeris +370.52324444

    Labai nemyliu turinio vagių, nors Lietuvoj tas labai madinga. Esu vieną straipsnį (ne savo) matęs be pakeitimų publikuota keliolika kartų. Kaškada guru.lt irgi buvo visas nukopintas…

  2. Eitnė Eitnė 2009 12 16

    Ačiū, mėginu toliau ieškoti teisybės.

  3. ramooonas ramooonas 2009 12 16

    manau, žinau, kas čia per persona tavo ir kitų blogų turinį kopina. kai tik pasijungs prie skaipo, pabandysiu pagėdinti.

  4. Dali.us Dali.us 2009 12 16

    Ir pas save mestelejau Jusu info.
    http://dali.us/2009/kita/atsargiai-turinio-vagys/

    Kuo didesnę auditorija pasieks „gandas”, tuo greičiauu ir paprasčiau bus galima problema išspręsti. Bent jau aš taip manau. Beje, apsidairius aplinkui yra ir daugiau panašiu svetainių, kur publikuojami pilni svetimi straipsniai be tiesioginių nuorodų į autorių.

    Kai kuriais atvejais „vogtas” straipsnis google atsiduria aukščiau orginala. Iš manes šiuo metu niekas nevagia, bet, nepaisant to, su vagimis reikia kovoti. Griežtai.

    P.S. Pas jus (c) angliškai. Negeriau būtų lietuvišo tinklaraščio copyright’ą padaryti lietuviškai ?

    • Dainius Tulaba Dainius 2009 12 16

      Lietuviškai, aišku, būtų geriau, bet ką tik patikrinau – atvira creative commons licencija, deja, kol kas nėra išversta į lietuvių kalbą. Man versti trūksta ir laiko ir žinių ir teisinio išmanymo. Nebent galiu savo puslapyje trumpai santrauką pasirašyti. Bet pagal nutylėjimą – jei jau žmogus sugeba „agreguoti” tai turėtų ir sugebėti suprasti angliškus CC licencijos pagrindus. Savo licencijos kurti tinklaraščio turiniui neturime poreikio – pasirinktas CC variantas pilnai tenkina.

  5. Linas Linas 2009 12 16

    Laba diena ponia Ilona ,

    Rašau Jums nuo tinklalapio penktadieniorytas.lt. Labai noriu padėkoti už gražias ir geras temas. Skaičiau jas ir pagalvojau, kad nenoriu slėpti to ką radau internete nuo kitų tokiomis pat temomis besidominčių žmonių. Jus radome internetinių dienoraščių agregatoriuje blogeriai.lt. Tad tikrai nepamaniau jog skelbiama informacija slapta ar skirta išskirtiniam skaitytojų ratui. Dovanokite jei pasirodė, kad viska nukopijavau. Kopijuoti nekopijavau tik prijungiau RSS prenumeratą, nekeičiau nei straipsniu autorių, o taip pat yra rodoma tiesioginė nuoroda į Jūsų tinklalapį skiltelėje „Jums rašo”, visos nuorodos esančios po Jūsų straipsniais taip pat kreipia į Jūsų dienoraštį. Sutinku, kad reikėjo prieš tai parašyt laišką ir paklausti ar Jums negaila, kad Jūsų teikiamas mintis ir patirtį skaitys ir pritaikys daugiau žmonių kuriems rūpi šeima, namai, šiluma, vaikai ir meilė. Jei tikrai esate nusprendusi rašyti siauresniam skaitytojų ratui atsakykite, į šį laiškutį ir mes tuoj pat atjungsime prenumeratą ir pašalinsime Jūsų rašytus straipsnius iš mūsų tinklalapio. Dėl reklamos įrankio… Galime visiškai neskausmingai ir visiškai nemokamai patalpinti ir Jūsų parduotuvės baneriuką mūsų tinklalapyje (tai jau ir padarėme). „Penktadienio Rytas” neužsiima reklamos plotų pardavimu – mes tik norime pasidalinti su kitais tuom ką randame gražaus ir teigiamo gausybėje internetinio purvo, norime, būtų portalas kuriame nebūtų spekuliuojama gripo epidemijomis, valdžios klaidomis ar specialiomis manipuliacijomis, nebauginama nusikaltėlių antplūdžiu.

    Labai laukiame Jūsų atsakymo.
    Geros Jums dienos.

  6. Eitnė Eitnė 2009 12 16

    Turėsim omenyje, lyg ir šita licencija nėra oficialiai išversta į lietuvių kalbą. Niekad nemaniau, kad šeimyninis tinklalapis su vaikų nuotraukom užklius komerciniams portalams.

  7. Eitnė Eitnė 2009 12 16

    Ponas Linai, žiūrėkit: o jei jums gražus jūsų draugo automobilis – ar jūs jį skolinate kitiems žmonėms pasidžiaugti nepasiklausęs draugo?

  8. Linas Linas 2009 12 16

    http://www.bumcesklubas.lt/ tinklalapis vaikų klubui kurį sukūrė tas pats „Penktadienio Rytas” ir padovanojo. Tai tiek tos komercijos :) Visgi koks Jūsų galutinis sprendimas. Jei pageidaujate tai dabar pat išjungiame prenumeratą.

    Linas

  9. Dali.us Dali.us 2009 12 16

    RSS srautas yra tas pats (automatinis) kopijavimas.

    Visą svetimą straipsnį dėti be autoriaus sutikimo.. nu gal ir nėra vagystė, bet bent jau nemandagu (ir nereikia žaisti žodžiais: slapta, išskirintiam naudojimui). Sunku Lieuvoje su elementariu suvokimu apie autorinių teisių kultūrą. Va jei būtum kiaip blogeriai.net tik dali patalpinęs su nuoroda į autoriaus puslapį, tuomet tikriausiai nebūtų ir Eitnė supykus.

    Ir jei jau kopijuoji… tai mažiausiai ka gali padaryt – nurodyti šaltinį. Bent jau prie kiekvieno „pasiskolinto” straipsnio.

    P.S. čia tik mano asmeinė nuomonė. galbūt ji nesutampa nei su šio puslaio autorės nei kitų autorių, kurių darbu naudojotes, nuomone.

  10. Eitnė Eitnė 2009 12 16

    Dalius parašė mano nuomonę, geriau ir pati nebūčiau pasakius. Taigi, jeigu dėsite straipsnius taip kaip blogeriai.net – tai yra dalį straipsnio su nuoroda – tegul lieka, o jei nesutinkate šitaip – tada išimkite visą blog.premaman.lt turinį iš savo tinklalapio. Tikiuosi, suprantate visiškai teisėtus mano norus.

  11. Linas Linas 2009 12 16

    Visa informacija pašalinta RSS prenumerata atjungta.

    pagarbiai
    Linas

  12. Eitnė Eitnė 2009 12 16

    Ačiū, manau Jums reiktų pasikalbėti ir su kitų transliuojamų tinklaraščių autoriais – kaip nezinau.lt ir kitais.

Comments are closed.